Junior Open Water diver

De 'Junior Open Water' cursus is een basis duikopleiding voor kinderen tussen 10 en 15 jaar en is inhoudelijk identiek aan de 'volwassen' Open Water cursus.
De minimum leeftijd om te mogen starten met deze opleiding is 10 jaar!
  

Verschil: Junior Open Water - 'Volwassen' Open Water

Het verschil tussen de Junior versie en de 'volwassen' versie van de Open Water cursus zit hem in het feit dat kinderen (tussen 10 en 15 jaar) na het behalen van hun brevet steeds moeten duiken met één van hun beide ouders of met een duikprofessional (een duikgids of instructeur).

Het Junior Open Water brevet is eveneens levenslang geldig en wordt internationaal erkend.  Eenmaal de leeftijd van 15 jaar bereikt is, kan men upgraden naar het 'volwassen' Open Water brevet en dit zonder een extra cursus te hoeven volgen.
 

Cursusinhoud

De Junior Open Water cursus bestaat in totaal uit 6 lessen en een theoretisch examen.  Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater (locatie + uren: zie hieronder)

Het verloop van de Junior Open Water cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 3 zwembadsessies (5 modules).  Je kan kiezen in welk van onze twee zwembaden je wenst te komen, of je mag desgewenst afwisselend naar beide komen.
 2. Het theoretisch examen kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, alvorens je het water ingaat.  De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste (= derde) zwembadsessie.  Zo hoef je hiervoor dus niet extra te komen.  Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket (het boekenpakket zit inbegrepen in onze ALL-IN prijs).
 3. Tenslotte eindig je met 3 buitenwatersessies (4 modules) in het Provinciaal Recreatiedomein 'de Nekker'.
   

Planning & Locaties

Deze cursus start steeds in het zwembad en kan het hele jaar door gestart worden (reserveren op voorhand is verplicht!).

Locatie zwembaden + uren:

 • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk van 20u30 tot 23u00 (aanmelden om 20u30 in de cafetaria van het zwembad)
 • op donderdagavond in het 'Michielsbad' in St-Katelijne-Waver (Mechelen) van 19u30 tot 22u00 (aanmelden om 19u30 in de cafetaria van het zwembad)

De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn - je hoeft dus niet elke week langs te komen.  Je komt wanneer het past op de locatie die je wenst (steeds na reservatie!).  Switchen tussen beide zwembaden gedurende de opleiding is eveneens mogelijk!
Het is eveneens mogelijk om deze cursus tijdens de schoolvakanties te volgen!

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagvoormiddag, het ganse jaar door.  Vanaf half mei tot einde augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie!

Stuur ons een mailtje voor de actuele beschikbare zwembad- en buitenwater data!
  

Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

Dit zijn de voordelen die wij bieden bij het volgen van deze opleiding: 

 • Duikcentrum ‘DIVEadventures’ is officieel het grootste PADI duikcentrum van België, en dit ononderbroken al sinds meer dan 20 jaar!!  Deze status kun je alleen bereiken en vooral (gedurende verschillende jaren) behouden als je kwalitatief hoogstaande en veilige opleidingen aanbiedt en de cursisten tevreden stelt.  Het hoofdkantoor van PADI heeft ons hiervoor al verschillende AWARDS gegeven in de loop der jaren.

 • Voor het geven van duikopleidingen beschikken wij over een professionele instructiestaf van meer dan 20 instructeurs.  Op deze manier kunnen wij garanderen dat elke les die ingepland is ook effectief zal doorgaan (de lessen worden nooit geannuleerd omwille van bv. ziekte van de instructeur - iets wat in kleine(re) duikcentra, die met een beperkte staf werken, soms gebeurt)!

 • Cursussen starten wekelijks - het hele jaar door: Het voordeel van een groot duikcentrum is dat de cursussen het hele jaar door ingericht worden.  Je kan quasi wekelijks starten met deze cursus (steeds na reservatie!)!!  Stuur ons een mailtje voor de beschikbare cursusdata.

 • Flexibel inplannen van de cursusdata: Je hoeft niet elke week langs te komen, jij bepaalt zelf wanneer je tijd hebt om de cursus te volgen (dit is mogelijk omwille van het modulair systeem).  Elke module kan apart ingepland worden volgens jouw agenda en volgens de door ons doorgestuurde lijst met beschikbare data of op data naar keuze.

 • Verschillende cursusdagen: Voor de zwembadlessen kun je kiezen tussen dinsdagavond (Wilrijk) of donderdagavond (Sint-Katelijne-Waver).  De buitenwaterlessen gaan het ganse jaar door op zaterdagvoormiddag. Vanaf half mei tot half september is ook woensdagavond mogelijk.  Je bent vrij te kiezen op welke dag je de cursus wenst te volgen.

Duikinitiatie (optioneel)

Indien gewenst, kun je, vooraleer te beslissen om in te schrijven voor de volledige cursus, een duikinitiatie in het zwembad maken.  Zo kun je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.
Duur van de duikinitiatie: 1 uur + debriefing nadien door de instructeur.

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare data en uren voor deze initiatie.
  

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele cursusprijs.

PADI Seal Team (vanaf 8 jaar)

De PADI Seal Team cursus is een voorbereidende duikopleiding voor kinderen tussen 8 en 10 j, waarin deels dezelfde duikvaardigheden worden aangeleerd als in de 'PADI Junior Open Water' cursus.

Het PADI Seal Team programma geeft kinderen vanaf 8 jaar de kans om de onderwaterwereld te ontdekken en de eerste stappen te zetten in de duiksport. Het biedt de ouders tevens een ideale gelegenheid om met het ganse gezin een duikopleiding te volgen!

Lees verder...

PADI Bubblemaker (vanaf 8 jaar)

De 'PADI Bubblemaker' cursus is een duikinitiatie die speciaal ontwikkeld is voor kinderen tussen 8 en 10 jaar.
Deze duikinitiatie wordt uitsluitend in het zwembad gegeven. Kinderen kunnen er op een veilige manier onder begeleiding van een professioneel duikinstructeur, en met een volledige persluchtuitrusting (aangepast aan hun gestalte), de eerste stappen zetten in de onderwaterwereld.

 

Lees verder...

Kinderduikschool

Zoals in alle sporten is de jeugd de toekomst. Daarom kunnen bij duikcentrum 'DIVEadventures' alle kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een PADI Professional leren duiken en een duikbrevet of certificaat behalen.

Duikcentrum 'DIVEadventures' beschikt hiervoor over aangepast duikmateriaal op kindermaat. Zo beschikken wij over kleine duikflessen, kinderjackets, duikmaskers voor kinderen, kindervinnen en kinderduikpakken in verschillende maten.

Vanaf welke leeftijd komen kinderen in aanmerking om te leren duiken en welke opleiding kunnen ze dan volgen?

 

    

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook