• Open Water Diver
  Open Water Diver

PADI Open Water Cursus

DE POPULAIRSTE EN MEEST ERKENDE CURSUS TER WERELD OM TE LEREN DUIKEN!

De basiscursus om te leren duiken noemt bij PADI de 'Open Water' cursus. Deze 'Open Water' cursus is de populairste en meest gevolgde cursus ter wereld om te starten met de duiksport.
Het 'Open Water' brevet, dat je na het volgen van deze opleiding ontvangt, is levenslang geldig en wordt wereldwijd probleemloos erkend - het ideale duikbrevet voor op vakantie dus!

Deze 'Open Water' cursus start WEKELIJKS op dinsdagavond en/of donderdagavond - het hele jaar door (steeds na reservatie)!
Wij bieden deze cursus aan in groepsverband of in privéverband ( = 1-op-1 of samen met je partner/vrienden/familieleden).

Bij onze privé opleidingen is er een mogelijkheid om zelf de cursusdata en -uren te bepalen. Voor cursisten met weinig tijd of voor diegenen die de cursus snel wensen af te ronden is dit de aangewezen formule. Deze formule is eveneens ideaal voor diegenen die meer persoonlijke aandacht wensen van de instructeur en/of over meer individuele oefentijd willen beschikken.

Het gebruik van al het duikmateriaal zit standaard in de prijs van de opleiding INBEGREPEN. Je dient dus enkel over zwemgerief te beschikken om de cursus te volgen, wij zorgen voor de rest.


Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België én Nederland - al meer dan 25 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als hobby uitoefenen
 • Zeer ruime ervaring van onze instructeurs (geven quasi dagelijks les!) = hoge kwaliteit van lesgeven!
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessenplan, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden


Cursusinhoud

De 'PADI Open Water' cursus (in 'Standaard' formule) bestaat in totaal uit 6 lessen + een theoretisch examen. Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater (locatie + uren: zie hieronder). 
Heb je weinig tijd of wens je het brevet nog op korte termijn te behalen, dan kan je via onze 'privé' formule deze lessen afronden in slechts 3 à 4 keer langskomen!

Het verloop van de Open Water' cursus is als volgt:

 • Je start allereerst in het zwembad met de zwembadlessen. Je kan kiezen in welk van onze zwembaden (zie hieronder:'locaties') je wenst te komen.
 • Het theoretisch examen kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, vóór of na je het water ingaat. De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste (= derde) zwembadsessie. Zo hoef je hiervoor dus niet extra te komen. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
 • Tenslotte eindig je met de buitenwaterlessen in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’ (of op een andere locatie)
   

Planning & Locaties

Wij beschikken over verschillende formules om de Open Water cursus te volgen. Afhankelijk van de formule die je kiest, volg je de cursus in kleine of grotere groepen en heb je meer of minder mogelijkheden om de cursusdata te kiezen en in te plannen. Stuur ons een mailtje voor verdere inlichtingen omtrent onze verschillende formules.

Zwembad lessen:

De groepscursussen starten wekelijks in het zwembad, het hele jaar door (reserveren op voorhand is altijd verplicht!).
Voor onze groepscursussen worden de beschikbare data via een lijst doorgestuurd en zijn de lessen te volgen op de volgende momenten:

 • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk van 20u15 tot 23u30 (adres: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk)
 • op donderdagavond in het 'Nekkerpool' zwembad in Mechelen (adres: Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 Mechelen)

Stuur ons op voorhand een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) om te reserveren. Wij sturen dan een lijst door met de beschikbare data en uren.
Zonder voorafgaande reservatie kan je niet starten! 
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn, je hoeft ook niet elke week langs te komen - je komt op de data en uren (uit onze lijst) die jou passen.

'Privé' cursisten kunnen starten op data die in onze lijst vermeld staan of op data en uren van hun keuze (dit laatste, mits beschikbaarheid).

Buitenwater lessen:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdag, het ganse jaar door. Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Privé cursisten hebben de mogelijkheid om vrij te kiezen op welke dag en uur ze deze buitenwaterlessen wensen te volgen, zowel tijdens het weekend als tijdens de week. Voor privé cursisten zijn er ook andere locaties mogelijk dan 'De Nekker'.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden ter plaatse tijdens de zwembadlessen vastgelegd, of na reservatie per mail.
  

Duikinitiatie (optioneel)

De bedoeling van onze duikinitiatie is je enerzijds laten kennis te maken met de onderwaterwereld en de duiksport in het algemeen, en anderzijds met ons duikcentrum/instructeurs en onze manier van lesgeven. Deze duikinitiatie is eveneens geschikt als ‘try-out’, alvorens te beslissen om in te schrijven voor een volledige PADI Open Water cursus - zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

De initiatie neemt in totaal ongeveer 3 uren in beslag en bestaat uit de volgende elementen:

 • verwelkoming + briefing door de instructeur
 • in het zwembad ga je onder professionele begeleiding van een instructeur leren hoe je met een volledige duikuitrusting je eerste ademteugen moet nemen onderwater
 • een debriefing nadien in de cafetaria met verdere informatie over de volledige PADI Open Water cursus en hoe je jouw duikbrevet kan behalen

Vraag naar de beschikbare data en uren voor deze duikinitiatie.
  

Cursusprijs

Stuur ons een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor meer informatie omtrent de verschillende formules van Open Water opleidingen die wij aanbieden, alsook de actuele cursusprijzen.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook