• Seal Team cursus
    Seal Team cursus

PADI Seal Team (vanaf 8 jaar)

De PADI Seal Team cursus is een voorbereidende duikopleiding voor kinderen tussen 8 en 10 j, waarin deels dezelfde duikvaardigheden worden aangeleerd als in de 'PADI Open Water diver' cursus voor volwassenen.

Het PADI Seal Team programma geeft kinderen vanaf 8 jaar de kans om onder water rond te zwemmen, op ontdekking te gaan en avontuur en opwinding te beleven. Het biedt aan de ouders een gestructureerd programma waarin hun kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen, over de onderwaterwereld kunnen leren en op een gezonde manier plezier kunnen beleven aan de duiksport.  Het is ook een ideale gelegenheid om met het ganse gezin een duikopleiding te volgen!

Cursusinhoud

De 'Seal Team' cursus gaat uitsluitend door in het zwembad en bevat 5 zwembadlessen (AquaMissions) van telkens 1 uur. Indien gewenst kan men eveneens 2 modules op 1 avond afronden – men dient dan wel 2 opeenvolgende uren in het zwembad te blijvenHierdoor hoef je echter minder dikwijls te komen en kan deze cursus in slechts 3 (zwembad)lessen afgerond worden.

Duiken in het buitenwater ( = meer of zee) is door PADI niet toegestaan voor kinderen jonger dan 10 jaar! De Seal Team cursus kan gevolgd worden vanaf 8 jaar.

Na het afronden van de 5 AquaMissions, waarin de basisvaardigheden van het duiken ontwikkeld worden, ontvangen de deelnemers een getuigschrift van 'PADI Seal Team'. De 5 Aquamissions zijn trouwens een perfecte voorbereiding op de (Junior) Open Water cursus - de onderwater-vaardigheden van de "Seal Team" cursus zijn namelijk quasi gelijk aan de eerste module van deze 'Junior Open Water' cursus (te volgen vanaf 10j).

Na het voltooien van de 'Seal Team' cursus hebben de kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan het 'Master Seal Team' programma, een vervolgopleiding op de 'Seal Team' cursus die bestaat uit '10 AquaMission Specialties'.  Je kan deze cursus vergelijken met de "Advanced Open Water" cursus maar dan op kindermaat.

Ben je ondertussen 10 jaar of ouder geworden, dan kan je meteen aan de "PADI Junior Open Water" opleiding beginnen.  In de Junior Open Water opleiding zal er een nieuwe wereld voor je open gaan, je mag dan gaan duiken in het buitenwater!
 

Planning & Locaties

Deze opleiding gaat gedurende het ganse jaar door in het zwembad op de volgende locaties:

  • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk: quasi wekelijks, mits reservatie
  • op donderdagavond in het 'Nekkerpool' zwembad in Mechelen: uitsluitend na reservatie en mits beschikbaarheid

Deze cursus kan ook tijdens schoolvakanties ingericht worden! - weliswaar enkel op dinsdag- en/of donderdagavond

Stuur ons een mailtje voor de actuele beschikbare zwembaddata.
  

Cursusprijs

Vraag naar de actuele cursusprijs via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Deze prijs is steeds inclusief het gebruik van duikmateriaal op kindermaat, een boekenkit voor kinderen en een duikcertificaat.
  

 

 

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook