Junior Open Water diver

De 'Junior Open Water' cursus is een basis duikopleiding voor kinderen tussen 10 en 15 jaar en is inhoudelijk identiek aan de 'volwassen' Open Water cursus.
De minimum leeftijd om te mogen starten met deze opleiding is 10 jaar!
  

Verschil: Junior Open Water - 'Volwassen' Open Water

Het verschil tussen de Junior versie en de 'volwassen' versie van de Open Water cursus zit hem in het feit dat kinderen (tussen 10 en 15 jaar) na het behalen van hun brevet steeds moeten duiken met één van hun beide ouders of met een duikprofessional (een duikgids of instructeur).

Het Junior Open Water brevet is eveneens levenslang geldig en wordt internationaal erkend. Eenmaal de leeftijd van 15 jaar bereikt is, kan men upgraden naar het 'volwassen' Open Water brevet en dit zonder een extra cursus te hoeven volgen.
 

Cursusinhoud

De Junior Open Water cursus bestaat in totaal uit 6 lessen en een theoretisch examen.
Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater.

Het verloop van de Junior Open Water cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 3 zwembadsessies (5 modules).
 2. Het theoretisch examen kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, alvorens je het water ingaat. De meeste van onze cursisten doen dit op de avond van de laatste (= derde) zwembadsessie, zo hoef je hiervoor niet extra langs te komen. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door middel van zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket (het boekenpakket zit inbegrepen in onze ALL-IN prijs).
 3. Tenslotte eindig je met de buitenwatersessies (4 modules) in het Provinciaal Recreatiedomein 'de Nekker' (Mechelen).
   

Planning & Locaties

Deze cursus start steeds in het zwembad en kan het hele jaar door gestart worden (reserveren op voorhand is verplicht!).

Locatie zwembaden + uren:

 • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk van 20u15 tot +/- 23u30
 • (andere dagen en uren zijn uitsluitend mogelijk via onze privé-formule - de cursus kan dan (mits meerprijs) ingericht worden in een zwembad in Mechelen)

Ter info: vermits wij werken met een modulair lessensysteem is het niet ‘verplicht’ om de lessen aansluitend op elkaar ( = week na week) in te plannen. Je bent dus vrij om een zekere tijd tussen elke les te laten
Het is eveneens mogelijk om deze cursus tijdens de schoolvakanties te volgen!

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagnamiddag, het ganse jaar door. Vanaf half mei tot einde augustus is ook woensdagavond mogelijk.
Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie!

Stuur ons een mailtje voor de actuele beschikbare zwembad- en buitenwater data!
  

Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België én Nederland - al meer dan 25 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als een hobby uitoefenen
 • Onze zeer ervaren en professionele instructeurs geven quasi dagelijks les (= hoge kwaliteit van lesgeven!)
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessenplan, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een PADI ‘Gold’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden.

Duikinitiatie (optioneel)

De bedoeling van onze duikinitiatie is je enerzijds laten kennis te maken met de onderwaterwereld en de duiksport in het algemeen, en anderzijds met ons duikcentrum/instructeurs en onze manier van lesgeven. Deze duikinitiatie is eveneens geschikt als ‘try-out’, alvorens te beslissen om in te schrijven voor een volledige (Junior) PADI Open Water cursus - zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

De initiatie neemt in totaal ongeveer 3 uren in beslag en bestaat uit de volgende elementen:

 • verwelkoming + briefing door de instructeur
 • in het zwembad ga je onder professionele begeleiding van een instructeur leren hoe je met een volledige duikuitrusting je eerste ademteugen moet nemen onderwater
 • een debriefing nadien in de cafetaria met verdere informatie omtrent de PADI Open Water cursus 

Je hoeft enkel zwemgerief en een handdoek mee te brengen om deze initiatie te kunnen volgen - al het benodigde duikmateriaal wordt door ons ter beschikking gesteld.
De duikinitiatie wordt gegeven door ervaren instructeurs, die je de nodige informatie en begeleiding zullen geven zodat deze initiatie op een veilige manier gebeurt.

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare data en uren van deze initiatie.
  

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele cursusprijs.

PADI Seal Team (vanaf 8 jaar)

De PADI Seal Team cursus is een voorbereidende duikopleiding voor kinderen tussen 8 en 10 j, waarin deels dezelfde duikvaardigheden worden aangeleerd als in de 'PADI Junior Open Water' cursus.

Het PADI Seal Team programma geeft kinderen vanaf 8 jaar de kans om de onderwaterwereld te ontdekken en de eerste stappen te zetten in de duiksport. Het biedt de ouders tevens een ideale gelegenheid om met het ganse gezin een duikopleiding te volgen! Deze Seal Team cursus is trouwens een ideale voorbereiding op de 'Junior' Open Water cursus, welke gevolgd kan worden zodra de leeftijd van 10 jaar bereikt is. 

Lees verder...

PADI Bubblemaker (vanaf 8 jaar)

De 'PADI Bubblemaker' cursus is een duikinitiatie die speciaal ontwikkeld is voor kinderen tussen 8 en 10 jaar.
Deze duikinitiatie wordt uitsluitend in het zwembad gegeven. Kinderen kunnen er op een veilige manier onder begeleiding van een professioneel duikinstructeur, en met een volledige persluchtuitrusting (aangepast aan hun gestalte), de eerste stappen zetten in de onderwaterwereld.

 

Lees verder...

Kinderduikschool

Zoals in alle sporten is de jeugd de toekomst. Daarom kunnen bij duikcentrum 'DIVEadventures' alle kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een PADI Professional leren duiken en een duikbrevet of certificaat behalen.

Duikcentrum 'DIVEadventures' beschikt hiervoor over aangepast duikmateriaal op kindermaat. Zo beschikken wij over kleine duikflessen, kinderjackets, duikmaskers voor kinderen, kindervinnen en kinderduikpakken in verschillende maten.

Vanaf welke leeftijd komen kinderen in aanmerking om te leren duiken en welke opleiding kunnen ze dan volgen?

 

    

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook