Wie zijn wij?

DIVEadventures - PADI 5 STAR Instructor Development Center

Duikcentrum DIVEadventures (het voormalige 'Duikcentrum Ludwig Neefs') is een PADI 5 STAR IDC duikcentrum/duikclub, gelegen in Antwerpen en Mechelen.
Een PADI 5 STAR IDC duikcentrum is de hoogste norm van duikcentrum in België.  Wij bieden duikopleidingen aan op elk niveau, van prille beginner tot en met de hoogste graad van instructeur.

De managers en eigenaars van het duikcentrum zijn Johan Amerijckx (PADI Course Director #945758) en Gudy Van den Bulck (PADI Master Instructor #932492).  Beiden zijn voltijds professioneel bezig met het runnen van het duikcentrum, iets wat in België vrij uitzonderlijk is!
De professionele opleidingsstaf bestaat uit een 20-tal instructeurs, waaronder 1 vaste Course Director (= de allerhoogste graad van instructeur).
  

Multiple AWARD WINNING divecenter

'DIVEadventures' bestaat al meer dan 25 jaar en is een vaste waarde in de Benelux op gebied van PADI duikopleidingen op alle niveaus.
Wij zijn momenteel officieel het grootste PADI duikcentrum van België !

Hiervoor hebben we al meerdere AWARDS mogen ontvangen van PADI: in 2006 de prijs voor onze 'Uitmuntende bijdrage aan  de duikindustrie', in 2009 de prijs voor het 'Best Presterende Duikcentrum van België' en in 2010 en 2011 voor het grootste aantal beginnersopleidingen voor de regio België, Frankrijk, Zwitserland en de Franse Antillen!
In 2013 hebben we een AWARD mogen ontvangen voor ons 20 jarig bestaan!
In 2018 hebben we een PADI AWARD ontvangen voor '25 years of Outstanding Service'!
  

Waarom kiezen voor DIVEadventures?

  • Wij zijn één van de enige duikcentra in België die het geven van duikopleidingen als hoofdberoep uitoefenen. Duikonderricht is dus onze fulltime job, dit in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra waarbij het aanbieden van duikcursussen slechts een bijverdienste of een hobby is! Dit verschil zal je merken in onze professionele aanpak bij cursusplanningen en de doordachte didactische benadering tijdens de cursussen.
  • Als gevolg van het bovenstaande is duikcentrum ‘DIVEadventures’ officieel het grootste PADI duikcentrum van België en dit ononderbroken al sinds meer dan 20 jaar!!  Deze status kan je alleen bereiken en vooral (gedurende verschillende jaren) behouden als je kwalitatief hoogstaande en veilige opleidingen aanbiedt en de cursisten tevreden stelt.  Het hoofdkantoor van PADI heeft ons hiervoor al verschillende AWARDS gegeven in de loop der jaren.
  • Al onze instructeurs hebben een zeer ruime ervaring in het lesgeven, dit omdat ze quasi dagelijks bezig zijn met het geven van opleidingen. De kwaliteit van hun onderricht is zodoende veel hoger dan deze van instructeurs die slechts sporadisch een aantal cursussen per jaar geven.
  • Een groot duikcentrum kan meer keuzemogelijkheden van (duik)opleidingen aanbieden dan kleine(re) duikcentra + worden al onze opleidingen het ganse jaar door ingericht. Bovendien is het mogelijk om bij ons naadloos door te stromen tot de professionele duikopleidingen (duikinstructeur en hoger) of tot het technisch duiken met verschillende gasmengsels (inclusief sidemount-duiken).
  • Het duikcentrum staat onder de leiding van een zeer ervaren PADI ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen). In België zijn er momenteel slechts twee instructeurs die deze status behaald hebben!
  • Voor de meeste van onze cursussen bieden wij verschillende formules aan, zodat je kan kiezen of je de cursus in groepsverband of privé wenst te volgen. Ook bieden wij af en toe een ‘budget’ of ‘promo’ formule aan ( = afhankelijk van de cursus).
  • Elke les die ingepland is, zal ook effectief doorgaan! Vermits wij over een professionele instructiestaf van meer dan 20 instructeurs beschikken, zal een ingeplande les nooit geannuleerd worden (bv. omwille van ziekte van de instructeur - iets wat in kleine(re) duikcentra, die met een beperkte staf werken, soms gebeurt)!
  • Wij bieden een enorme FLEXIBILITEIT in de keuze van cursusdata.  Dit omdat we beschikken over 2 vaste zwembaden en 1 privé zwembassin en wij zodoende meerdere mogelijkheden bieden om de cursus te volgen.  Als één van de enige duikcentra in België beschikken wij over een eigen privé duikbassin (te Lint), waardoor wij in staat zijn om het ganse jaar door privé-duikopleidingen aan te bieden op dagen en uren naar keuze (dit zwembassin wordt enkel gebruikt voor privé opleidingen).  Bovendien hoef je niet elke week langs te komen, jij bepaalt zelf wanneer je tijd hebt om de cursus te volgen (dit is mogelijk omwille van het modulair systeem).  Elke module kan dus apart ingepland worden volgens jouw agenda en volgens de door ons doorgestuurde lijst met beschikbare data of op data naar keuze ( vrije datakeuze = enkel voor ‘privé’ cursisten)

Duikopleidingen volgens het PADI-systeem

Onze duikopleidingen gebeuren volgens het ‘PADI opleidingssysteem’.
PADI is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd marktleider is op gebied van duikopleidingen.  Het duikbrevet, dat je bij ons behaalt, wordt dan ook meteen overal ter wereld erkend.
Het PADI opleidingssysteem wordt beschouwd als één van de veiligste ter wereld!

Onze duikopleidingen lopen het hele jaar door.  De meeste opleidingen kunnen wekelijks of maandelijks gestart worden.

Locaties en Accomodaties

Ons duikcentrum is gevestigd in Mechelen, waar wij een permanente samenwerking hebben met duikwinkel 'De Zeeman PRO' (Steenhoevestraat 4, 2800 Mechelen).

Voorts beschikken wij over 3 leslokalen en 2 zwembaden voor het geven van duikopleidingen: in Wilrijk (Antwerpen) en Mechelen.
In Lint hebben wij ook nog een privé-zwembassin (35 m lang x 25 m breed x 4 m diep), dat uitsluitend voor privé duikopleidingen en instructeur opleidingen gebruikt wordt.

De buitenwater opleidingen gaan voornamelijk door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' in Mechelen.  Hier beschikken wij over 3 eigen opleidingsplatformen en een unieke 'Onderwaterpiramide'.

 

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook