Instructor Development Course (PADI Instructeur opleiding)

Johan Amerijckx - PADI 'Silver' Course Director

De 'Instructor Development Course' is de opleiding tot PADI instructeur.  Deze 7 à 8 daagse instructeur opleiding bestaat uit twee delen: het eerste deel noemt het 'Assistant Instructor' gedeelte en het tweede deel het 'Open Water Scuba Instructor' (OWSI) gedeelte.

Duikcentrum ‘DIVEadventures’ biedt je 3 formules aan voor het volgen van een IDC, afhankelijk van wat je wenst.
Deze 3 formules zijn: de ‘Basic' IDC, de ‘Silver’ IDC en de ‘Gold’ IDC.

Waarom de IDC cursus volgen bij DIVEadventures?

 • Duikcentrum DIVEadventures is één van de enige 'full-time' professionele duikcentra in België.  Dit wil zeggen dat het geven van duikopleidingen (op alle niveaus) onze full-time job is (wij doen geen andere activiteiten in bijberoep) - dit in contrast met de meeste Belgische duikcentra/instructeurs die het duikonderricht in bijberoep of als hobby uitoefenen.
 • Zodra er geïnteresseerden zijn kan er een nieuwe IDC starten, het hele jaar rond!  Ook privé IDC opleidingen zijn mogelijk!
 • Er zijn geen vaste cursusdata - de cursusdata worden ingepland in samenspraak met de kandidaten, rekening houdend met ieders agenda
 • Bij inschrijving ontvang je gratis een (zelf ontworpen) ‘IDC’ map, die vol tips en voorbeelden staat en die je enorm zal helpen bij het afronden van de IDC en het slagen voor het Instructor Examen
 • Wij beschikken over een privé INDOOR zwembassin (35 m x 25 m x 4 m diep), waardoor de cursus op elk moment kan ingericht worden (zowel tijdens de werkweek als in het weekend)
 • De IDC cursus wordt gegeven door een zeer ervaren 'Silver' Course Director -  een kwaliteitsstatus die enkel door het PADI hoofdkantoor wordt uitgereikt na het behalen van bepaalde quota.
   

Voorvereisten om aan de IDC te beginnen

 • 18 jaar oud zijn
 • Bij aanvang van de IDC: 60 gelogde duiken - voor brevettatie: minimaal 100 gelogde duiken
 • In het bezit zijn van het PADI Divemaster brevet of gelijkwaardig brevet van een andere organisatie
   

1.  De 'Basic'IDC

De ‘Basic’ IDC omvat de volledige IDC, bestaande uit de ‘Assistant Instructor' opleiding en de ‘Open Water Scuba Instructor' opleiding.
(Klik op de bovenstaande links voor verdere informatie betreffende de cursusinhoud van de Assistant Instructor opleiding en de OWSI opleiding)

Cursusprijs : op aanvraag
 

2.  De 'Silver' IDC

De ‘Silver’ IDC bestaat uit de 'Basic IDC' formule + de volledige opleiding tot Emergency First Response instructor, inclusief in de prijs begrepen.

Sinds januari 2009 is het 'EFR Instructor brevet' één van de voorvereisten tot het behalen van het 'OWSI Instructor brevet'.  Deze 'EFR Instructor opleiding' zal vóór, tijdens of na de IDC ingericht worden, in samenspraak met de kandidaten.  De opleiding duurt een volledige dag en de prijs bevat inclusief het EFR boekenpakket. 

Cursusprijs : op aanvraag
 

3. De 'Gold' IDC

Deze formule bevat alle onderdelen van het ‘Silver’ pakket + het "Master Scuba Diver Trainer" pakket.

Het “MSDT” pakket bestaat uit de 5 volgende Specialty Instructor opleidingen:

 • Nitrox Specialty Instructor
 • Navigation Specialty Instructor
 • Deep Diver Specialty Instructor
 • Night Diver Specialty Instructor
 • Wreck Diver Specialty Instuctor

Dit 'Instructor Specialty' pakket is exclusief de benodigde boekenpakketten.

Het "Master Scuba Diver Trainer" promo-pack kan ook als alleenstaand pakket gevolgd worden, los van de ‘Gold IDC’ formule.

Cursusprijs : op aanvraag
 

Cursusdata

Voor het inplannen van de IDC cursus maken wij geen gebruik van een vast cursusschema.  De cursusdata worden steeds ingepland in samenspraak met de kandidaten, waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met ieders agenda.

De bedoeling is dat de kandidaten ons zoveel mogelijk beschikbare cursusdata doorsturen, zodat wij nadien in de mogelijkheid zijn om een keuze te maken uit deze lijst.  Zijn er nog andere geïnteresseerden, dan kijken wij na of de data voor iedereen passen.

 

 De IDC cursus kan het hele jaar door gevolgd worden en wordt ingericht zodra er geïnteresseerden zijn!

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook