• Divemaster
  Divemaster

Divemaster

Zoek je naar nieuwe uitdagingen, kom je graag met mensen in contact en wil je van je hobby je beroep maken, of wil je gewoon je duikvaardigheden en duiktheorie op een professioneel niveau brengen, dan is de PADI Divemaster cursus de geschikte opleiding om toe te treden tot de professionele wereld van de duiksport. 

De PADI Divemaster opleiding is de verplichte tussenstap op weg naar 'PADI Assistant Instructor' en 'PADI Open Water Scuba Instructor'.  Als gebrevetteerd Divemaster kun je eveneens wereldwijd aan de slag als duikprofessional en kun je zodoende effectief geld verdienen.

Een Divemaster is bevoegd om de volgende taken te doen:

 • Gidsen van gebrevetteerde duikers
 • Assisteren van de instructeur bij verschillende PADI duikopledingen
 • Zelfstandig bepaalde PADI cursussen verzorgen
 • Organiseren van en leiding geven bij recreatieve duikactiviteiten

 

Voorvereisten

 • minstens 18 j oud zijn
 • gebrevetteerd zijn als PADI Rescue Diver of gelijkwaardig
 • minimaal 40 gelogde duiken hebben

 

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit 3 grote delen:

 1. Theoretisch gedeelte met schriftelijk examen
 2. Zwembadvaardigheden en uithoudingsvermogen
 3. Praktijkervaring (stages + workshops)

Voor het stagegedeelte ga je tijdelijk meedraaien in onze professionele staf van lesgevers en ga je daadwerkelijk betrokken worden bij het opleiden van 'echte' leerlingen.  Je zal dus bij de verschillende duikopleidingen die we in ons duikcentrum aanbieden meegaan als 'assistent' van de instructeurs en zo al doende het vak leren en ervaring opdoen in het begeleiden van cursisten en duikers.

Een groot duikcentrum, zoals het onze, biedt op dit vlak een enorm voordeel: je kan verschillende malen per week langskomen voor de stages, vermits er quasi dagelijks allerlei cursussen worden ingericht en er steeds voldoende cursisten aanwezig zijn om de stages te laten doorgaan.
Een voordeel dat kleine(re) duikcentra niet altijd kunnen bieden, dikwijls omwille van een gebrek aan voldoende cursisten! 

 

Cursusdata

Het inplannen van de cursusdata gebeurt als volgt: na inschrijving en betaling van het cursusgeld stuurt elke kandidaat ons zijn data door wanneer hij/zij beschikbaar is (op dinsdag- of donderdagavond om te starten in het zwembad).  Hieruit kiezen wij nadien de definitieve cursusdata die voor elke kandidaat passen.

De Divemaster cursus kan op elk tijdstip van het jaar gestart worden, telkens wanneer er geïnteresseerden zich aanbieden!

 

Cursusprijs

 • Divemaster "Standaard" versie: prijs op aanvraag
 • Divemaster "PRIVÉ" versie: prijs op aanvraag

Het gebruik van duikmateriaal is niet inbegrepen in deze prijzen.
Bij deze cursus hoort eveneens een Divemaster cursuspakket (nodig voor het studeren van de theorie en te kunnen slagen voor het theoretisch examen).  Dit pakket zit evenmin in de cursusprijs begrepen!