• Divemaster
  Divemaster

Divemaster

Zoek je naar nieuwe uitdagingen, kom je graag met mensen in contact en wil je van je hobby je beroep maken, of wil je gewoon je duikvaardigheden en duiktheorie op een professioneel niveau brengen, dan is de PADI Divemaster cursus de geschikte opleiding om toe te treden tot de professionele wereld van de duiksport. 

De PADI Divemaster opleiding is de eerste stap in de professionele PADI opleidingen. Het is eveneens de verplichte tussenstap op weg naar 'PADI Assistant Instructor' en 'PADI Open Water Scuba Instructor'.  Als gebrevetteerd Divemaster kun je eveneens wereldwijd aan de slag als duikprofessional en kan je hiermee ook effectief geld verdienen.

Een Divemaster is bevoegd om de volgende taken te doen:

 • Gidsen van gebrevetteerde duikers
 • Assisteren van de instructeur bij verschillende PADI duikopledingen
 • Zelfstandig bepaalde PADI cursussen verzorgen
 • Organiseren van en leiding geven bij recreatieve duikactiviteiten

 

Voorvereisten

 • minstens 18 j oud zijn
 • gebrevetteerd zijn als PADI Rescue Diver of gelijkwaardig
 • minimaal 40 gelogde duiken hebben

 

Cursusinhoud + locaties

De Divemaster opleiding bestaat uit drie grote delen: een theoretisch gedeelte, een zwembad gedeelte en stages.

 1. Het theoretisch gedeelte gebeurt door middel van zelfstudie aan de hand van het Divemaster cursuspakket.  Nadien wordt er een schriftelijk examen afgenomen.
 2. Het zwembad gedeelte bestaat o.a. uit het aanleren van de Divemaster ‘Skills’ (= demonstatie van duikvaardigheden), een ‘Rescue’ demonstratie en een stressproef.
 3. Voor het stagegedeelte ga je tijdelijk meedraaien in onze professionele staf van lesgevers en ga je daadwerkelijk betrokken worden bij het opleiden van ‘echte’ leerlingen. De bedoeling van deze stages is dat we je gaan voorbereiden op je carrière als Divemaster. Je zal dus tijdens de verschillende opleidingen (OW, AOW, Rescue) die we in ons duikcentrum aanbieden, meegaan als assistent van de instructeurs en zo zal je al doende je vak leren en ervaring opdoen in het begeleiden van leerlingen.

De Divemaster cursus start altijd in het zwembad met het aanleren van de ‘Divemaster skills’.  Dit kan op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk. De exacte data hiervoor worden in overleg met de kandidaten ingepland.

Een groot duikcentrum, zoals het onze, biedt het voordeel dat er meerdere malen per week cursussen worden ingericht, waardoor er steeds voldoende cursisten aanwezig zijn om al deze stages vlot kunnen af te ronden + dat je al de stages kan doen met ‘echte’ cursisten (en niet met ‘gesimuleerde leerlingen’). Een voordeel dat kleine(re) duikcentra niet altijd kunnen bieden, dikwijls omwille van een gebrek aan voldoende cursisten! 

De stages in het buitenwater gebeuren in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen) of op een duiklocatie in België en Nederland.  Deze buitenwater stages gaan door tijdens het weekend (zaterdagvoormiddag- en/of zondag).  Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Een lijst met de mogelijke stageplaatsen wordt in de loop van de cursus opgesteld en meegedeeld en de stage data worden steeds in onderling overleg met de kandidaten vastgelegd. De exacte locatie wordt gekozen door het duikcentrum en is afhankelijk van de beschikbare plaatsen en de logistiek.

 

Cursusplanning en cursusduur

 1. Standaard Divemaster cursus (via groepslessen)

De (standaard) Divemaster cursus kan op elk tijdstip van het jaar starten, telkens wanneer er kandidaten zijn (minimaal 2 kandidaten zijn hiervoor vereist)!

Heb je interesse om deze cursus mee te volgen, laat het ons dan weten.  Indien er minimaal 2 kandidaten zijn, dan kan deze cursus gestart worden en zullen wij de cursusdata inplannen in overleg met de andere kandidaat (kandidaten). Wij zorgen er dan voor dat de data voor iedereen passen.

De duur van deze cursus is afhankelijk van de vorderingen en van de frequentie van het volgen van de stages (elke kandidaat beslist voor zichzelf wanneer hij/zij de stages wenst te doen). De gemiddelde cursusduur bedraagt in deze formule ongeveer 3 tot 6 maanden.

 1. Privé Divemaster opleiding

Het is eveneens mogelijk om deze Divemaster cursus via een privé formule te volgen.  Deze formule is een 1-op-1 opleiding, waarbij je een instructeur voor jou alleen krijgt op data en uren van jouw keuze, buiten de door ons opgestelde lijst (mits beschikbaarheid van onze instructeurs en/of zwembaden). 

Omdat de instructeur al zijn aandacht aan jou alleen kan besteden zal uiteraard alles veel vlotter gaan en heb je ook meer oefentijd ter beschikking!  Zodoende kan je het cursustempo volledig op jouw ritme afstemmen en de cursus naar keuze ofwel sneller of juist trager afronden. Inhoudelijk ga je echter niets moeten missen t.o.v. onze groepslessen; de privé lessen bevatten namelijk al de vereiste modules en vaardigheden die volgens de PADI standaards worden beschreven.

Deze privé formule biedt de volgende faciliteiten:

  • zwembadlessen met privé instructeur
  • stages die individueel kunnen worden ingepland
  • DSD Leader opleiding in privé verband
  • Vrije keuze van de cursusdata (te kiezen uit onze doorgestuurde lijst met beschikbare data - zie hieronder)

Stuur ons een mailtje voor de beschikbare cursusdata om te starten met deze Privé Divemaster opleiding.

 

Gratis 'DSD Leader' opleiding!

DSD Leaders’ zijn PADI Divemasters die een bijkomende opleiding hebben gekregen tijdens hun DM cursus, zodat ze na het behalen van hun DM brevet zelfstandig duikinitiaties ( = Discover Scuba Diving cursussen) mogen geven en aftekenen.

Bij wijze van promo, bieden wij momenteel deze extra ‘DSD Leader’ opleiding GRATIS aan bij jouw Divemaster opleiding (ongeacht de gekozen formule).  Eenmaal je geslaagd bent als Divemaster en de extra DSD Leader opleiding hebt gevolgd, ontvang je hiervoor eveneens het certificaat.

 

Cursusprijzen

 • Divemaster 'Standaard' versie: prijs op aanvraag
 • Divemaster 'PRIVÉ' versie: prijs op aanvraag

Het gebruik van duikmateriaal is niet inbegrepen in deze prijzen.
Bij deze cursus hoort eveneens een Divemaster cursuspakket (nodig voor het studeren van de theorie en te kunnen slagen voor het theoretisch examen). Dit pakket zit evenmin in de cursusprijs begrepen!

Stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor verdere informatie omtrent de cursusprijzen en hoe je kan starten met deze opleiding.