• Rescue Diver
    Rescue Diver

Rescue Diver

Ben je in het bezit van een 'Advanced Open Water' brevet (of gelijkwaardig) en wens je jouw duikvaardigheden naar een hoger level te brengen, dan is de 'PADI Rescue Diver' opleiding de volgende stap in je duikcarrière!

Deze derdegraad cursus is één van de belangrijkste en leerrijkste PADI cursussen en wordt door vele cursisten beschouwd als de leukste PADI cursus die ze ooit gevolgd hebben!
 

Waarom de PADI Rescue Diver cursus volgen?

Tijdens de Rescue cursus ga je verschillende technieken leren die je in staat zullen stellen om duikers in geval van problemen ter hulp te schieten.  Zo ga je bijvoorbeeld leren waar je moet op letten als je met minder ervaren buddy's of met kinderen gaat duiken, hetgeen uiteraard je zelfvertrouwen zal vergroten.
Deze cursus is daarom ook zeer geschikt voor ouders die van plan zijn om met hun gezin te gaan duiken en voor duikers die tijdens hun vakantie een buddy krijgen toegewezen.

De Rescue Diver cursus is eveneens een ideale (verplichte) voorbereiding op de professionele PADI opleidingen (Divemaster, Instructeur,...).
De oefeningen en vaardigheden die je in deze cursus gaat aanleren komen namelijk terug in hogere opleidingen, zoals onder andere de Divemaster cursus, de Assistant Instructor & IDC cursus en tijdens het Instructeur examen.  Een degelijke en kwalitatief hoogstaande Rescue Diver opleiding is dan ook zeer belangrijk indien je succes wenst te hebben in de hogere PADI opleidingen! 

De PADI Rescue Diver cursus is een spilcursus binnen het PADI opleidingssysteem, want na het afronden van deze cursus heb je de keuze om door te stromen naar het hoogste recreatief PADI brevet (het Master Scuba Diver brevet), of kun je kiezen om de professionele richting te volgen en te starten met de Divemaster opleiding.
 

Voorvereisten

Om aan de cursus mogen deel te nemen moet je in het bezit zijn van minimaal een 'PADI Advanced Open Water' brevet of equivalent.  Dit gelijkwaardig brevet kan een brevet zijn, boven het beginner niveau, van een andere organisatie dan PADI (bv. NAUI, SSI of CMAS 2*).
 

Cursusinhoud & locaties

De Rescue cursus bestaat uit 3 grote delen:

  1. een theoretisch gedeelte met schriftelijk examen (studeren gebeurt door zelfstudie aan de hand van het cursusboek = niet inbegrepen in de cursusprijs).
  2. een zwembadgedeelte, waar je in ideale condities alle reddingstechnieken gaat aanleren op een opbouwende manier.
  3. een buitenwatergedeelte, waar je al het geleerde in de praktijk gaat brengen in de vorm van 'reddingsscenario's'.  Dit zijn realistische simulaties van mogelijke noodsituaties waarbij je al hetgeen je hebt aangeleerd gaat gebruiken om de redding tot een goed einde te brengen.

De cursus start bij ons steeds in het zwembad.  Dit kan, na afspraak, op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk OF op donderdagavond in het 'Michielsbad' in Sint-Katelijne-Waver.  Het zwembadgedeelte bestaat uit 3 zwembadsessies (met instructeur) - afhankelijk van de grootte van de groep. 
Het is echter wel de bedoeling dat de kandidaten onderling extra oefenen (zonder instructeur) in het zwembad, teneinde de verschillende vaardigheden onder de knie te krijgen en deze op een vloeiende en routinematige manier uit te voeren.
Nadien ronden wij de cursus af met de reddingscenario's in het buitenwater (Recreatiedomein 'De Nekker').

Het schriftelijk theoretisch examen kan onafhankelijk van de zwembad- en buitenwaterlessen ingepland worden.  Dit gebeurt steeds in samenspraak met de kandidaten.
Alle modules zijn modulair opgebouwd en kunnen op een flexibele manier aangevangen worden!

Locatie zwembaden + uurschema

  • 'Ieperman' zwembad: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk - op dinsdagavond van 20u30 tot 23u00 (aanmelden om 20u30 in de cafetaria van het zwembad)
  • 'Michielsbad': Clemenceaustraat 160, 2860 Sint-Katelijne-Waver - op donderdagavond van 19u30 tot 22u00 (aanmelden om 19u30 in de cafetaria van het zwembad)

Locatie buitenwater

De buitenwatersessies gebeuren in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen). 
Deze buitenwatersessies gaan door op zaterdagvoormiddag.  Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond beschikbaar.
  

Cursusduur en cursusplanning

De duur van de cursus is afhankelijk van de vorderingen van de kandidaten en de mate waarin er extra geoefend wordt.  De gemiddelde cursusduur bedraagt ongeveer 2 tot 4 weken.
Het inplannen van de Rescue cursus gebeurt als volgt: heb je interesse om deze cursus te volgen, laat het ons dan per mail weten.  Wij sturen jou dan nadien een lijst door met een aantal mogelijke startdata en -uren, waaruit je mag kiezen.

Opgelet, starten met deze cursus kan enkel na inschrijving en betaling van het cursusgeld en nadat wij de definitieve startdatum bevestigd hebben.

De Rescue cursus kan starten zodra er geïnteresseerden zijn, het hele jaar door!
  

EFR Cursus

Om te kunnen brevetteren als 'PADI Rescue Diver' dient men in het bezit te zijn van een geldig (max. 24 maanden oud) brevet in 'Reanimatie en Eerste hulp'.  Dit brevet kan desgewenst in ons duikcentrum behaald worden.
Deze cursus noemt de EFR (Emergency First Response) cursus.  Wij richten deze cursus in, steeds na afspraak met de kandidaten.

Een gelijkwaardig brevet in Reanimatie en Eerste hulp van een andere organisatie (bv. Rode Kruis) kan geldig zijn ter vervanging van het EFR brevet.  Dit equivalent brevet (maximaal 12 maanden oud) moet dan wel voorgelegd worden aan het duikcentrum, ter goedkeuring.
 

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele prijs.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook

 

Ook interessant...