• Scuba Diver
  Scuba Diver

Scuba Diver

De 'PADI Scuba Diver cursus' is een ideale voorbereidende cursus voor diegenen die nog twijfelen of de tijd niet hebben om een volledige 'PADI Open Water' cursus te volgen. Wens je echter een duikbrevet waar je wereldwijd zelfstandig mee kunt duiken, dan opteer je beter voor een 'PADI Open Water' duikopleiding.

Het is niet nodig om eerst de Scuba Diver cursus te volgen om mogen te starten met de Open Water opleiding! Je kan rechtstreeks starten met de Open Water opleiding!

Een PADI Scuba Diver brevet laat je echter niet toe om ZELFSTANDIG te duiken!!  Het is een ingekorte versie van de Open Water cursus, letterlijk een 'halve' Open Water cursus.

Tijdens de Scuba Diver cursus zal je minder kennis en ervaring opdoen dan in de Open Water cursus, waardoor je nadien (als je eventueel in het buitenland gaat duiken) een INDIVIDUELE begeleiding door een PADI professional (= Divemaster of Instructeur) dient bij te betalen. Dit wil zeggen dat je per duik extra zal moeten bijbetalen, bovenop de standaardprijs van de duik.
Op termijn betaal je dus, door deze extra kost per duik, veel meer dan de (eenmalige) meerprijs die je betaalt voor het volgen van een volledige Open Water opleiding.

Met het Open Water brevet mag je echter wèl autonoom duiken met je buddy (zonder extra moeten bij te betalen voor een verplichte begeleiding van een instructeur). Omwille van deze reden kiest het overgrote gedeelte van onze cursisten dan ook voor een volledige 'PADI Open Water' opleiding.

De maximale duikdiepte van het Scuba Diver brevet is 12 m (Open Water = 18 m).
  

Cursusinhoud

De 'PADI Scuba Diver' cursus bestaat in totaal uit 2 zwembadlessen (bestaande uit 3 modules), 1 buitenwaterles (bestaande uit 2 modules/duiken) en een theoretisch gedeelte (locatie & uren: zie verderop)

Het verloop van de 'PADI Scuba Diver' cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 2 zwembadlessen - op dinsdagavond in Wilrijk en/of op donderdagavond in Mechelen.
 2. Het theoretisch gedeelte kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, vóór of na je het water ingaat. De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste zwembadsessie, zo hoef je hiervoor niet extra te komen. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
  Voor de Scuba Diver cursus volstaat het om 4 kennistoetsen (Quizzes) op te lossen.
 3. Tenslotte eindig je met het buitenwatergedeelte in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’

Indien gewenst, kan je het Scuba Diver brevet upgraden naar het PADI Open Water brevet, dit door de resterende 2 zwembad- en 2 buitenwatermodules van de Open Water cursus af te ronden.

Planning & Locaties

Deze cursus start wekelijks, het hele jaar door, in het zwembad (reserveren op voorhand is verplicht!).
Om te starten, stuur je ons eerst een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) voor de beschikbare data en uren! 
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn en worden steeds na afspraak per mail vastgelegd. Switchen tussen beide zwembaden gedurende de opleiding is mogelijk.

Locatie zwembaden + uren:

 1. 'Ieperman' zwembad: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk - op dinsdagavond van 20u15 tot +/- 23u30 (aanmelden om 20u15 in de cafetaria van het zwembad) - de exacte data worden steeds via onze lijsten doorgestuurd
 2. 'Nekkerpool' zwembad: Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 Mechelen - op donderdagavondop data en uren die via onze lijsten worden doorgestuurd en onder voorbehoud van voldoende cursisten om de cursus in dit zwembad in te richten
   

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagvoormiddag, van 10u00 tot +/- 14u00, het ganse jaar door. Vanaf eind mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie per mail.
 

Duikinitiatie (optioneel)

Indien gewenst, kan je een duikinitiatie in het zwembad maken, vooraleer te beslissen om in te schrijven voor de volledige cursus.  Zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

Deze duikinitiatie kan, na afspraak, op dinsdagavond van 20u15 tot 23u30 in het 'Ieperman' zwembad van Wilrijk of op donderdagavond in het 'Nekkerpool ' zwembad van Mechelen (dit laatste onder voorbehoud van voldoende cursisten voor Mechelen).

Duur van deze initiatie: 1 à 1,5 uur + debriefing nadien door de instructeur

Waarom kiezen voor duikcentrum 'DIVEadventures'?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België én Nederland - al meer dan 25 jaar actief
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als hobby uitoefenen
 • Zeer ruime ervaring van onze instructeurs (geven quasi dagelijks les!) = hoge kwaliteit van lesgeven!
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit door ons gecanceld (in kleine duikcentra wordt bv. bij ziekte/afwezigheid van de instructeur de les gecanceld - bij ons neemt een collega instructeur in dit geval de lessen over)
 • De cursussen worden aangeboden in verschillende formules en prijsklassen (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij werken met een modulair lessenplan, waardoor je niet elke week hoeft aanwezig te zijn)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen)
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook kan het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen bij ons gevolgd worden.

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele cursusprijs.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook