• Scuba Diver
  Scuba Diver

Scuba Diver

De 'PADI Scuba Diver cursus' is een ideale voorbereidende cursus voor diegenen die nog twijfelen of de tijd niet hebben om een volledige 'PADI Open Water' cursus te volgen.

Wens je echter een duikbrevet waar je wereldwijd zelfstandig mee kunt duiken, dan opteer je beter voor een 'PADI Open Water' duikopleiding.

Het is niet nodig om eerst de Scuba Diver cursus te volgen om mogen te starten met de Open Water opleiding!  Je kan rechtstreeks starten met de Open Water opleiding!

Een PADI Scuba Diver brevet laat je echter niet toe om ZELFSTANDIG te duiken!!  Het is een ingekorte versie van de Open Water cursus, letterlijk een 'halve' Open Water cursus.

Tijdens de Scuba Diver cursus zal je minder kennis en ervaring opdoen dan in de Open Water cursus, waardoor je nadien (als je eventueel in het buitenland gaat duiken) een INDIVIDUELE begeleiding door een PADI professional (= Divemaster of Instructeur) dient bij te betalen.  Dit wil zeggen dat je per duik extra zal moeten bijbetalen bovenop de standaardprijs van de duik.
Vergelijk het Scuba Diver brevet met een tijdelijk auto-rijbewijs, waarmee je met een 'L' op je achterruit in het verkeer mag rijden, echter onder verplichte begeleiding van een ervaren chauffeur.

Op termijn betaal je voor deze extra kost per duik veel meer dan de (eenmalige) meerprijs die je betaalt voor het volgen van een volledige Open Water opleiding.

Met het Open Water brevet mag je echter wel autonoom duiken met je buddy (zonder extra moeten bij te betalen voor een verplichte begeleiding van een instructeur).  Omwille van deze reden kiest het overgrote gedeelte van onze cursisten (meer dan 95 %) dan ook voor een volledige 'PADI Open Water' opleiding.

De maximale duikdiepte van het Scuba Diver brevet is 12 m (Open Water = 18 m).
  

Cursusinhoud

De 'PADI Scuba Diver' cursus bestaat in totaal uit 2 zwembadlessen (bestaande uit 3 modules), 1 buitenwaterles (bestaande uit 2 modules/duiken) en een theoretisch gedeelte (locatie & uren: zie verderop)

Het verloop van de 'PADI Scuba Diver' cursus is als volgt:

 1. Je start allereerst in het zwembad met 2 zwembadlessen - op dinsdagavond in Wilrijk en/of op donderdagavond in MechelenJe kunt kiezen in welk van onze twee zwembaden (zie hieronder: locatie) je wenst te komen, of je mag desgewenst naar beide komen.
 2. Het theoretisch gedeelte kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, alvorens je het water ingaat.  De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste zwembadsessie.  Zo hoef je hiervoor dus niet extra te komen.  Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
  Voor de Scuba Diver cursus volstaat het om 4 kennistoetsen (Quizzes) op te lossen.
 3. Tenslotte eindig je met de buitenwaterlessen in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’

Indien gewenst, kun je op elk moment het Scuba Diver brevet upgraden naar het PADI Open Water brevet, dit door de resterende 2 zwembad- en 2 buitenwatermodules van de Open Water cursus af te ronden.

Planning & Locaties

Deze cursus start tweemaal per week, het hele jaar door, in het zwembad (reserveren op voorhand is verplicht!):

 • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk en/of
 • op donderdagavond in het 'Michielsbad' in St-Katelijne-Waver (Mechelen)

Om te starten, stuur je ons eerst een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) voor de beschikbare data en uren! 
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn en worden steeds na afspraak per mail vastgelegd.  Switchen tussen beide zwembaden gedurende de opleiding is eveneens mogelijk.

Locatie zwembaden + uren:

 1. 'Ieperman' zwembad: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk - op dinsdagavond van 20u30 tot 23u00 (aanmelden om 20u30 in de cafetaria van het zwembad)
 2. 'Michielsbad': Clemenceaustraat 160, 2860 Sint-Katelijne-Waver - op donderdagavond van 19u30 tot 22u00 (aanmelden om 19u30 in de cafetaria van het zwembad)
   

Locatie buitenwater:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagvoormiddag, het ganse jaar door.  Vanaf eind mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden uitsluitend vastgelegd na reservatie per mail.
 

Duikinitiatie (optioneel)

Indien gewenst, kan je een duikinitiatie in het zwembad maken, vooraleer te beslissen om in te schrijven voor de volledige cursus.  Zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.

Deze duikinitiatie kan, na afspraak, op dinsdagavond van 21u00 tot 22u00 in het 'Ieperman' zwembad van Wilrijk of op donderdagavond van 20u00 tot 21u00 in het 'Michielsbad' van St-Katelijne-Waver (zie hierboven voor de locaties van de zwembaden).

Duur van deze initiatie: 1 uur + debriefing nadien door de instructeur

Waarom kiezen voor duikcentrum 'DIVEadventures'?

 • Wij zijn één van de weinigefull-professionele’ duikcentra in België.  Het geven van duikopleidingen is onze fulltime job, dit in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra.

 • Onze instructeurs zijn quasi dagelijks bezig met het geven van duikopleidingen, waardoor de kwaliteit van hun onderricht en de ervaring die ze hebben in het lesgeven zodoende veel hoger is dan deze van instructeurs die slechts sporadisch een aantal cursussen per jaar geven.

 • Duikcentrum ‘DIVEadventures’ is officieel het grootste PADI duikcentrum van België, en dit ononderbroken al sinds meer dan 20 jaar!!  Deze status kun je alleen bereiken en vooral (gedurende verschillende jaren) behouden als je kwalitatief hoogstaande en veilige opleidingen aanbiedt en de cursisten tevreden stelt.  Het hoofdkantoor van PADI heeft ons hiervoor al verschillende AWARDS gegeven in de loop der jaren.

 • Voor het geven van duikopleidingen beschikken wij over een professionele instructiestaf van meer dan 20 instructeurs.  Op deze manier kunnen wij garanderen dat elke les die ingepland is ook effectief zal doorgaan (de lessen worden bv. nooit geannuleerd omwille van ziekte van de instructeur - iets wat in kleinere duikcentra, die met een beperkte staf werken, soms gebeurt)!

 • Cursussen starten wekelijks - het hele jaar rond: Het voordeel van een groot duikcentrum zoals het onze is dat de cursussen het hele jaar rond ingericht worden.  Je kan quasi WEKELIJKS starten met deze cursus!!  Voor het inplannen van de cursusdata stuur je ons best een mailtje - wij sturen jou dan een lijst door met beschikbare data en uren.

 • PRIVE OPLEIDING mogelijk!  Wij bieden de mogelijkheid aan om de cursus te volgen in een 'privé' kader.  Dit wil zeggen dat je 1 instructeur voor jou alleen krijgt (of voor jou, samen met je partner/vrienden) en dit op data en uren die je zelf mag kiezen (steeds na afspraak en mits beschikbaarheid).
  Voor deze privé opleiding beschikken wij over een privé zwembassin (in Lint), waardoor het mogelijk is om dagelijks te starten met de opleiding, op het uur van jouw keuze! 
  Een ideale formule dus voor cursisten met weinig tijd of voor diegenen die de cursus snel wensen af te ronden (desgewenst in 3 dagen!)

 • Verschillende cursusdagen: Voor de zwembadlessen kun je kiezen tussen dinsdagavond (Wilrijk) of donderdagavond (Sint-Katelijne-Waver).  De buitenwaterlessen gaan het ganse jaar door op zaterdagvoormiddag. Vanaf half Mei tot eind Augustus is ook woensdagavond mogelijk voor de buitenwaterlessen.  Je bent vrij te kiezen op welke dag je de cursus wenst te volgen.

 • 3 locaties - 3 zwembaden: Wij beschikken over 3 zwembaden op 3 verschillende locaties.  Onze 2 vaste zwembaden zijn gelegen in Wilrijk en Sint-Katelijne-Waver (Mechelen).  Je hebt de mogelijkheid om te switchen tussen deze 2 zwembaden - desgewenst kan je de opleiding volgen in beide zwembaden op 2 verschillende dagen. Ons derde zwembad in Lint is uitsluitend bestemd voor privé opleidingen.

 • Flexibel inplannen van de cursusdata: Je hoeft niet elke week langs te komen - jij bepaalt zelf wanneer je tijd hebt om de cursus te volgen en langs te komen (dit is mogelijk omwille van het modulair systeem).  Elke module kan apart ingepland worden volgens jouw agenda en volgens de door ons doorgestuurde lijst met beschikbare data.

 • Wij werken volgens het 'PADI' systeem.  'PADI' is een Amerikaanse duikorganisatie die wereldwijd marktleider is op het gebied van duikopleidingen en vooral bekend staat voor de veiligheid tijdens de opleidingen.  Omdat PADI een wereldorganisatie is, zal jouw duikbrevet ook overal ter wereld probleemloos erkend worden.  Wereldwijd zijn ongeveer 80 % van alle duikcentra aangesloten bij 'PADI'.

Cursusprijs

Mail ons (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor de actuele cursusprijs.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook