• Open Water Diver
  Open Water Diver

Open Water Cursus

DE POPULAIRSTE EN MEEST ERKENDE CURSUS TER WERELD OM TE LEREN DUIKEN!

De basiscursus om te leren duiken noemt bij PADI de 'Open Water' cursus. Deze 'Open Water' cursus is de populairste en meest gevolgde cursus ter wereld om te starten met de duiksport.
Het 'Open Water' brevet, dat je na het volgen van deze opleiding ontvangt, is levenslang geldig en wordt wereldwijd probleemloos erkend - het ideale duikbrevet voor op vakantie dus !!

Deze 'Open Water' cursus start quasi WEKELIJKS op dinsdagavond en donderdagavond - het hele jaar door (steeds na reservatie)!

PRIVE OPLEIDINGEN, op data en uren die je zelf mag bepalen, zijn eveneens mogelijk! Via deze privé formule is het zelfs mogelijk om het Open Water brevet te behalen in slechts 3 à 4 keer langskomen - vraag hierover naar meer informatie.

Het gebruik van al het duikmateriaal zit standaard in de prijs van de opleiding INBEGREPEN.  Je dient dus enkel over zwemgerief te beschikken om de cursus te kunnen volgen, wij bezorgen jou de rest.


Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Officieel het grootste PADI duikcentrum van België - al meer dan 25 jaar actief
 • Als PADI 5 Star IDC centrum kan je bij ons naadloos doorstromen van beginnend duiker tot en met duikinstructeur
 • Ook het volledige gamma van technische duikopleidingen (tot en met TEC Instructeur) en Sidemount opleidingen kan bij ons gevolgd worden
 • Een van de enige duikcentra in België die voltijds duikopleidingen aanbieden - in tegenstelling tot kleine(re) duikcentra die duikonderricht slechts als hobby uitoefenen
 • Zeer ruime ervaring van onze instructeurs (geven quasi dagelijks les!) = hoge kwaliteit van lesgeven!
 • Cursussen worden aangeboden in verschillende formules (in groep of privé) - de cursist kiest volgens eigen wensen en budget
 • Ingeplande lessen gaan steeds door en worden nooit gecanceld omwille van bv. ziekte van de instructeur (gebeurt regelmatig in kleine duikcentra)
 • Zeer grote flexibiliteit in de keuze en planning van de cursusdata (wij beschikken hiervoor over 3 zwembaden)
 • Het duikcentrum staat onder leiding van een ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen - in België zijn slechts 2 zulke instructeurs).


Cursusinhoud

De 'PADI Open Water' cursus (in 'Standaard' formule) bestaat in totaal uit 6 lessen + een theoretisch examen. Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater (locatie + uren: zie hieronder). 
Heb je weinig tijd, of wens je het brevet nog op korte termijn te behalen, dan kan je via onze 'privé' formule deze lessen afronden in slechts 3 à 4 keer langskomen!

Het verloop van de Open Water' cursus is als volgt:

 • Je start allereerst in het zwembad met de zwembadlessen. Je kan kiezen in welk van onze twee zwembaden (zie hieronder: locatie) je wenst te komen, of je mag desgewenst naar beide komen.
 • Het theoretisch examen kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, alvorens je het water ingaat. De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste (= derde) zwembadsessie.  Zo hoef je hiervoor dus niet extra te komen. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
 • Tenslotte eindig je met de buitenwaterlessen in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’ (of op een andere locatie)
   

Planning & Locaties

Wij beschikken over verschillende formules om de Open Water cursus te volgen. Afhankelijk van de formule die je kiest, volg je de cursus in kleine of grotere groepen en heb je meer of minder mogelijkheden om de cursusdata te kiezen en in te plannen. Stuur ons een mailtje voor verdere inlichtingen omtrent deze verschillende formules.

Zwembad lessen:

De cursus start wekelijks in het zwembad, het hele jaar door (reserveren op voorhand is altijd verplicht!).
Voor onze 'Standaard' cursisten:

 • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk van 20u15 tot 23u30 (adres: Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk)
 • op donderdagavond in het 'Nekkerpool' zwembad in Mechelen van 19u15 tot 22u30 (adres: Spuibeekstraat (zonder nummer), 2800 Mechelen)

'Privé' cursisten kunnen starten in één van onze twee vaste zwembaden (zie hierboven) of op data en uren van hun keuze in ons privé duikbassin te Lint.

Stuur ons steeds op voorhand een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) om te reserveren. Wij sturen dan een lijst door met de beschikbare data en uren. 
De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn. Je hoeft ook niet elke week langs te komen - je komt op de data en uren (uit onze lijst) die jou passen.

Buitenwater lessen:

De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagvoormiddag, het ganse jaar door. Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.
Privé cursisten zijn vrij te kiezen op welke dag en uur ze deze buitenwaterlessen wensen te volgen, zowel tijdens het weekend als tijdens de week. Voor privé cursisten zijn er ook andere locaties mogelijk dan 'De Nekker'.

Afspraken voor de buitenwaterduiken worden ter plaatse tijdens de zwembadlessen vastgelegd, of na reservatie per mail.
  

Duikinitiatie (optioneel)

Indien gewenst kan je een duikinitiatie in het zwembad maken, vooraleer te beslissen om in te schrijven voor de volledige cursus. Zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.
Duur van de duikinitiatie: 1 à 1,5 uur + debriefing nadien door de instructeur.
Vraag naar de beschikbare data en uren voor deze duikinitiatie.
  

Cursusprijs

Stuur ons een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor meer informatie omtrent de verschillende formules van Open Water opleidingen die wij aanbieden, alsook de actuele cursusprijzen.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook

 

Ook interessant...