• Open Water Diver
  Open Water Diver

Open Water Cursus

DE POPULAIRSTE EN MEEST ERKENDE CURSUS TER WERELD OM TE LEREN DUIKEN!

De basiscursus om te leren duiken noemt bij PADI de 'Open Water' cursus. Deze 'Open Water' cursus is de populairste en meest gevolgde cursus ter wereld om te starten met de duiksport.
Het 'Open Water' brevet, dat je na het volgen van deze opleiding ontvangt, is levenslang geldig en je kan er wereldwijd mee gaan duiken - een ideaal duikbrevet voor op vakantie dus !!

Deze 'Open Water' cursus start quasi WEKELIJKS op dinsdagavond en donderdagavond - het hele jaar door (steeds na reservatie)!

PRIVE OPLEIDINGEN zijn eveneens mogelijk, op data en uren die je zelf mag bepalen! Via deze privé formule is het zelfs mogelijk om het Open Water brevet te behalen in slechts 3 à 4 keer langskomen - vraag hierover naar meer informatie.

Het gebruik van al het duikmateriaal zit standaard in de prijs van de opleiding INBEGREPEN.  Je dient dus enkel over zwemgerief te beschikken om de cursus te kunnen volgen, wij bezorgen jou de rest.


Waarom kiezen voor duikcentrum DIVEadventures?

 • Duikcentrum ‘DIVEadventures’ is officieel het grootste PADI duikcentrum van België, en dit ononderbroken al sinds meer dan 20 jaar!!  Deze status kun je alleen bereiken en vooral (gedurende verschillende jaren) behouden als je kwalitatief hoogstaande en veilige opleidingen aanbiedt en de cursisten tevreden stelt.  Het hoofdkantoor van PADI heeft ons hiervoor al verschillende AWARDS gegeven in de loop der jaren.

 • Het duikcentrum staat onder de leiding van een zeer ervaren PADI ‘Silver’ Course Director ( = het allerhoogste instructeursbrevet dat je bij PADI kan behalen).  In België zijn er momenteel slechts enkele instructeurs die deze status behaald hebben!
  Dit verschil zal je merken in de professionele aanpak bij de cursusplanningen en de doordachte didactische benadering tijdens de opleidingen.

 • Al onze instructeurs hebben een zeer ruime ervaring in het lesgeven, dit omdat ze quasi dagelijks bezig zijn met het geven van opleidingen. De kwaliteit van het onderricht is zodoende veel hoger dan deze van instructeurs die slechts sporadisch een aantal cursussen per jaar geven (wat in heel wat kleine(re) duikcentra of bij onafhankelijke instructeurs van toepassing is).

 • Een groot duikcentrum kan meer keuzemogelijkheden van (duik)opleidingen aanbieden dan kleine(re) duikcentra + worden al onze opleidingen het ganse jaar door ingericht. Bovendien is het mogelijk om bij ons naadloos door te stromen tot de professionele duikopleidingen (duikinstructeur en hoger) of tot het technisch duiken met verschillende gasmengsels (inclusief sidemount-duiken).

 • Elke les die ingepland is, zal ook effectief doorgaan! Vermits wij over een professionele instructiestaf van meer dan 20 instructeurs beschikken, zal een ingeplande les nooit geannuleerd worden (bv. omwille van ziekte van de instructeur - iets wat in kleine(re) duikcentra, die met een beperkte staf werken, soms gebeurt)!

 • Cursussen starten wekelijks - het hele jaar rond!  Het voordeel van een groot duikcentrum is dat de cursussen het hele jaar rond ingericht worden.  Je kan quasi WEKELIJKS starten met deze cursus!!  Voor het inplannen van de cursusdata stuur je ons best een mailtje - wij sturen jou dan een lijst door met beschikbare data en uren.

 • Privé opleidingen mogelijk!  Wij bieden de mogelijkheid aan om de cursus te volgen in een 'privé' kader.  Dit wil zeggen dat je 1 instructeur voor jou alleen krijgt (of voor jou, samen met je partner/vrienden) en dit desgewenst op data en uren die je zelf mag kiezen (steeds na afspraak en mits beschikbaarheid).
  Voor deze privé opleiding beschikken wij als één van de enige duikcentra in België over een groot privé duikbassin in Lint (afmetingen: 35m lang, 25m breed en 4m diep).  Hierdoor zijn wij in staat om het ganse jaar door privé-duikopleidingen aan te bieden en kan je quasi dagelijks starten met de opleiding, op het uur van jouw keuze! 
  Een ideale formule dus voor cursisten met weinig tijd of voor diegenen die het duikbrevet nog binnen een korte termijn wensen te behalen (is reeds mogelijk in 3 à 4 keer langskomen!)

 • Wij bieden een enorme FLEXIBILITEIT in de keuze van cursusdata.  Dit omdat we beschikken over 2 vaste zwembaden en 1 privé zwembassin en wij zodoende meerdere mogelijkheden bieden om de cursus te volgen. Je hoeft ook niet elke week langs te komen; jij bepaalt zelf wanneer je tijd hebt om de cursus te volgen (dit is mogelijk omwille van het modulair systeem).  Elke module kan apart ingepland worden volgens jouw agenda en volgens de door ons doorgestuurde lijst met beschikbare data of op data naar keuze ( vrije datakeuze = enkel voor ‘privé’ cursisten).

 • Wij werken volgens het 'PADI' systeem.  'PADI' is een Amerikaanse duikorganisatie die wereldwijd marktleider is op het gebied van duikopleidingen en vooral bekend staat voor de veiligheid tijdens de opleidingen
  Omdat PADI een wereldorganisatie is, zal jouw duikbrevet ook overal ter wereld probleemloos erkend worden.  Wereldwijd zijn ongeveer 80 % van alle duikcentra aangesloten bij 'PADI'.


Cursusinhoud

De 'PADI Open Water' cursus (in 'Standaard' formule) bestaat in totaal uit 6 lessen + een theoretisch examen.  Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater (locatie + uren: zie hieronder). 
Heb je weinig tijd, of wens je het brevet nog op korte termijn te behalen, dan kan je via onze 'privé' formule deze lessen afronden in slechts 3 à 4 keer langskomen!

Het verloop van de Open Water' cursus is als volgt:

 • Je start allereerst in het zwembad met de zwembadlessen.  Je kan kiezen in welk van onze twee zwembaden (zie hieronder: locatie) je wenst te komen, of je mag desgewenst naar beide komen...
 • Het theoretisch examen kan je afleggen in de cafetaria van het zwembad, alvorens je het water ingaat.  De meeste cursisten doen dit op de avond van de laatste (= derde) zwembadsessie.  Zo hoef je hiervoor dus niet extra te komen.  Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, aan de hand van het boekenpakket.
 • Tenslotte eindig je met de buitenwaterlessen in het Provinciaal Recreatiedomein ‘de Nekker’ (of op een andere locatie)
   

Planning & Locaties

Wij beschikken over verschillende formules om de Open Water cursus te volgen.  Afhankelijk van de formule die je kiest heb je meer of minder mogelijkheden om de cursusdata te kiezen en in te plannen.  Stuur ons een mailtje voor verdere inlichtingen omtrent deze verschillende formules.

Zwembad lessen:

De cursus start wekelijks in het zwembad, het hele jaar door (reserveren op voorhand is altijd verplicht!):

 • Voor onze 'Standaard' cursisten:
  • op dinsdagavond in het 'Ieperman' zwembad in Wilrijk van 20u15 tot 23u45
  • op donderdagavond in het 'Michielsbad' in St-Katelijne-Waver (Mechelen) van 19u30 tot 22u45 (dit zwembad is niet meer te reserveren tot eind 2018!) 
 • 'Privé' cursisten kunnen starten op data en uren van hun keuze in één van onze vaste zwembaden, of in ons privé duikbassin te Lint.

Stuur ons steeds op voorhand een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) om te reserveren.  Wij sturen dan een lijst door met de beschikbare data en uren. 

De cursusdata hoeven niet aansluitend te zijn.  Je hoeft ook niet elke week langs te komen - je komt om de data en uren (uit onze lijst) die jou passen.

Buitenwater lessen:

 • De buitenwaterlessen gaan door in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' (adres: Spuibeekstraat - zonder nummer, 2800 Mechelen).
  Deze buitenwaterduiken gebeuren op zaterdagvoormiddag, het ganse jaar door.  Vanaf half mei tot eind augustus is ook woensdagavond mogelijk.
 • Privé cursisten zijn vrij te kiezen op welke dag en uur ze deze buitenwaterlessen wensen te volgen, zowel tijdens het weekend als tijdens de week. Voor privé cursisten zijn er ook andere locaties mogelijk dan 'De Nekker'.

Afspraken voor de buitenwaterduiken kunnen tijdens de zwembadlessen ter plaatse worden vastgelegd, of na reservatie per mail.
  

Duikinitiatie (optioneel)

Indien gewenst kan je een duikinitiatie in het zwembad maken, vooraleer te beslissen om in te schrijven voor de volledige cursus.  Zo kan je ontdekken of de duiksport al dan niet iets voor jou is.
Duur van de duikinitiatie: 1 uur + debriefing nadien door de instructeur.

Vraag naar de beschikbare data en uren voor deze duikinitiatie.
  

Cursusprijs

Stuur ons een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor meer informatie omtrent de verschillende formules van Open Water opleidingen die wij aanbieden, alsook de actuele cursusprijzen.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook

 

Ook interessant...