De 'PADI Specialty' opleidingen!

De 'PADI Specialty' opleidingen zijn bedoeld voor gebrevetteerde duikers die hun vaardigheden binnen een bepaald gebied van de duiksport wensen bij te schaven of nieuwe duikvaardigheden wensen te ontwikkelen.

Specialties zijn 'mini-cursussen', binnen het PADI opleidingssysteem, die bestaan uit 1 of meerdere buitenwaterduiken (soms ook voorafgegaan door zwembadsessies) en al dan niet vergezeld van een theoretisch gedeelte.  Elke specialty die met vrucht is afgerond geeft recht op een 'PADI Specialy' brevet.

Het leuke aan deze opleidingen is de grote keuzemogelijkheid die men heeft.  Voor elke interesse bestaat er praktisch een 'Specialty'.
Elke 'Specialty' brengt je ook weer korter bij het hoogste recreatieve brevet in de duiksport, het Master Scuba Diver brevet.

Specialty Diepduiken

Vele duikers vragen zich af wat het nut is om diep te duiken - het luchtverbruik op diepte is namelijk groter, het water is meestal kouder en de lichtinval is minder...

Toch is het zo dat het maken van diepe duiken in bepaalde omstandigheden het overwegen meer dan waard is! Denk maar aan prachtige wrakken die op grotere diepte liggen, grotten en steile wanden die je kan verkennen, fauna en flora die je in ondieper water niet aantreft en nieuwe fotografie-mogelijkheden die door het diepduiken ontstaan... Al deze avontuurlijke en opwindende dingen zal je missen indien je niet op deze diepte mag/kan duiken.

Lees verder...

Specialty Digitale Onderwaterfotografie

Bij fotografie, zowel boven- als onderwater, draait alles om licht en het beheersen van het licht. Duikers, die al dan niet enige ervaring hebben met fotografie in het algemeen, zullen echter merken dat het maken van foto's onderwater in heel wat opzichten verschilt met de bovenwater-fotografie, waardoor ze dikwijls niet echt tevreden zijn over de kwaliteit van hun onderwater-foto's.

Deze Specialty cursus 'Digitale Onderwaterfotografie' is bedoeld voor iedereen die meer wil te weten komen over het gebruik van onderwatercamera's en het maken van onderwaterfoto's, en/of zich verder wenst te verdiepen in boeiende wereld van de onderwaterfotografie.

Deze Specialty opleiding bestaat in 2 levels - voor elk level kan er een apart Specialty brevet behaald worden:

  • Level 1 is voor beginnende onderwater-fotografen die weinig of geen ervaring hebben met het maken van foto's onderwater en/of overwegen om een onderwaterfotografie-set aan te schaffen 
  • Level 2 is voor de ietwat gevorderde (onderwater)fotograaf, die al een zekere basiskennis heeft en zijn kennis en vaardigheden in de onderwater fotografie wenst aan te scherpen, door meer inzicht te krijgen in compositie, speciale belichtingstechnieken, het werken met (meerdere) onderwaterflitsers en gevorderde technieken (zoals o.a. groothoek, modelfotografie, half-half opnames, macro-fotografie, enz...)

Deze populaire cursus is zowel toegankelijk voor duikers als voor snorkelaars & freedivers!
 

Lees verder...

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook