• Duikclub DIVEadventures
  Duikclub DIVEadventures

Duikclub DIVEadventures

Waarom lid worden van onze PADI duikclub?

Ervaring opdoen en groeien in de duiksport doe je niet alleen door het volgen van een duikopleiding. Het is minstens even belangrijk dat je de vaardigheden, die je in een bepaalde duikcursus geleerd hebt, oefent en onderhoudt. Enkel door oefenen en herhalen is het mogelijk om je duikniveau en je ervaringspeil te verhogen.

Ons duikcentrum heeft, losstaand van de duikopleidingen, een eigen duikclub, waar je als gebrevetteerde duiker wekelijks terecht kunt om je conditie op peil te houden, extra duikervaring op te doen en actief je favoriete sport kan beoefenen. Hiervoor bieden wij een heleboel activiteiten aan, waaruit onze leden kunnen kiezen.

Onze duikclub is toegankelijk voor iedereen die minstens een duikbrevet (PADI Open Water of gelijkwaardig, bv. CMAS 1*) heeft behaald, ongeacht van welke organisatie hij of zij afkomstig is.

Volgens de PADI regels zijn een duikclub ( = clubduiken) en een duikschool ( = duikopleidingen) steeds onafhankelijk van elkaar. Het is dus in ons PADI duikcentrum perfect mogelijk om duikactiviteiten mee te doen als clublid, zonder dat je hiervoor hoeft ingeschreven te zijn voor een cursus. Omgekeerd is het ook zo dat je een duikopleiding kan volgen zonder lid hoeven te zijn van onze duikclub.

In een PADI duikclub is het ook niet zo dat je als clublid elke week ‘moet’ aanwezig zijn op een bepaalde clubactiviteit. Er is namelijk geen enkele verplichting om elke activiteit mee te volgen, hier ben je volledig vrij in.
Je doet dus enkel de activiteit(en) mee waar je tijd en zin voor hebt!

  

Gratis conditietraining of clubduik als kennismaking met onze duikclub

Het is steeds mogelijk om bij wijze van kennismaking met onze duikclub een GRATIS conditietraining (in het zwembad) of een GRATIS clubduik (in 'De Nekker') te doen.
Wens je deze gratis training of clubduik te doen, stuur ons dan hiervoor een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
 

Clubactiviteiten

Als lid van onze duikclub krijg je onbeperkt toegang tot al de activiteiten die wij inrichten. Hieronder een overzicht van de soorten van activiteiten die wij aanbieden.

 • Conditietrainingen, in het zwembad van Wilrijk:'Ieperman' zwembad, Doornstraat 3b, 2610 Wilrijk - quasi wekelijks op dinsdagavond van 21u00 tot 22u00
 • Verdere zwembadactiviteiten (met volledige duikuitrusting) zijn: nachttrainingen, nettrainingen, onderwater hockey, lente tune-ups, enz…
 • Workshops en initiaties:
  • workshops: 'Vintechnieken' - 'Uitloden en Loodverdeling' - 'Ademhalingstechnieken voor duikers', 'Problemsolving en Stressbeheersing voor duikers', 'OSB en Reeltechnieken', ‘Onderwater fotografie' (verschillende thema's) ...
  • initiaties: 'Technisch duiken' - 'Self-Reliant duiken' - 'Sidemount duiken' - 'Scooteren' - 'IJsduiken'...
 • Themagebonden duiken: Paasduik, Halloweenduik, Kerstduik,...
 • Wekelijkse clubduiken in het Provinciaal Recreatiedomein 'De Nekker' - elke zaterdagvoormiddag (het ganse jaar door) + elke woensdagavond (tijdens het zomerseizoen, van half mei tot eind augustus)
 • Duiktrips in België en Nederland tijdens het weekend: steengroeves in de Ardennen, Oosterschelde, Grevelingenmeer, Zilvermeer, Noordzee wrakduiken, enz…
 • Georganiseerde clubreizen (2 x per jaar) naar verschillende duikbestemmingen wereldwijd
 • DIVEadventures 'Onderwater Fotografie & Video Club': heb je interesse in onderwaterfotografie/-videografie, dan ben je als clublid ook automatisch lid van onze ‘Foto- en Video Club, zonder extra kosten. Wens je meer inlichtingen hieromtrent, stuur ons dan een mailtje.
   

Verdere voordelen/faciliteiten van het lidmaatschap 

 • Steeds ervaren buddy’s ter beschikking, indien je geen eigen buddy hebt - Minder ervaren duikers krijgen bij clubduiken steeds een ervaren buddy toegewezen, waardoor ze op een snelle en efficiënte manier hun duikniveau kunnen verhogen
 • Als clublid van DIVEadventures krijg je exclusief toegang tot onze eigen FACEBOOK groep, waar je buiten de door ons ingerichte activiteiten ook nog extra duiken kan organiseren, samen met andere clubleden.
 • Elk clublid kan ook duikmateriaal huren bij duikcentrum 'DIVEadventures'.
 • Kerstduik/Halloween duik met gratis hartverwarmende drankjes en soep
 • Club-BBQ's en -etentjes
 • Als clublid heb je gratis toegang (te voet) tot het Provinciaal Recreatiedomein ‘De Nekker’ (Spuibeekstraat, 2800 Mechelen).  Wens je met de wagen het domein te betreden, dan kan je tegen betaling een autobadge verkrijgen (deze is rechtstreeks te betalen aan 'De Nekker').
 • Gezellige sfeer en veel nieuwe vrienden!
   

Clubactiviteiten op FACEBOOK

Al onze clubactiviteiten worden via onze FACEBOOK pagina aangekondigd! Klik hiervoor op de volgende link: http://www.facebook.com/pages/Diveadventures/199381043056.
Heb je interesse om een bepaalde clubactiviteit mee te volgen, dan kun je eenvoudig via deze FACEBOOK pagina inschrijven (locatie en datum/uur van elke activiteit staan steeds op de FACEBOOK pagina vermeld).

Om op de hoogte te blijven van onze talrijke activiteiten, is het dus aan te raden om regelmatig even te checken!
 

Lidgeld

 • Stuur ons een mailtje (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) voor het actuele lidgeld.

PADI 5 STAR Instructor Development Center

 

Volg ons ook opfacebook

 

Ook interessant...